همایش فرصت های ایران در عصر دیجیتال با عنوان انگلیسی iran digital: economic aspiration for suceess
به همت شرکت رهنمان و با تلاش فراوان جمعی از افراد خبره و مطرح در حوزه اقتصاد و مرتبط با آن، در تاریخ ۲۵ و ۲۶ تیرماه در سالن های همایش های برج میلاد برگزار شد.
این رویداد به دنبال ایجاد فضای هم تبادل نظر، هم اندیشی و شناسایی فرصت های پیش رو در فضای دیجیتال برای کسب و کارهای مختلف بود. همایشی که می تواند در حوزه دیجیتال جریان ساز باشد و باعث ایجاد شعف و پویایی در فعالان این حوزه و انگیزه برای فعالیت بیشتر در آن باشد. نقاط برجسته این رویداد از نظر من عبارت بودند از:
۱ -اجرای متفاوت و خارج از چارچوب های متداول رویدادهای مرسوم در کشور
۲- سخنرانان با تنوع عالی و گسترگی زیاد از دانشگاه و شرکت های برجسته(سخنرانی بیش از ۴۰ نفر)
۳- تاکید بر چه باید کرد و امید برای اینده توسط افراد اکادمیک و عملیاتی مختلف در سخنران به جای نق زدن و تمرکز بر موارد منفی موحود در کشور که همه انها را می دانیم.
۴- ارایه نکات حایز اهمیت از سوی برخی سخنرانان، به نحوی که کاملا حرف جدیدی برای گفتن داشتند، هر چند بودند افرادی که صحبت های انها ارزش افزوده ای نداشت و اصطلاحا قصه گفتند، صحبت های کلی و بدون نکته خاصی.
۵- گردهم اوردن بیش از ۱۰۰۰ نفر افراد مرتبط که می تواند پتانسیل خوبی برای جریان سازی باشد.
۶- ایجاد یک پلتفرم که به امید خدا باعث ادامه ارتباط افراد حاضر به عنوان یک شبکه در طول سال و تداوم ارتباط در جهت گام برداشتن در حوزه توسعه کسب و کارهای دیجیتال خواهد شد.
این رویداد علاوه بر نقاط مثبت طبیعتا نواحی قابل بهبودی دارد که آنچه از ذهن من گذشت را اینجا با شما به اشتراک میگذارم، به نظر تامل بر روی این موارد و شاید پرداختن به انها برای دوره های بعدی می تواند به بهبود و بهترشدن این رویداد بزرگ, کمک هر چند کوچکی کند.
۱ – منتورهای بخش های مختلف، بعضا بر عهده عزیزانی بود که در این حوزه تخصص چندانی نداشتند و یا حداقل افراد توانمند دیگری در ان حوزه به خصوص هستند که بکارگرفته نشده یا دعوت نشده بودند. به طور مثال در حوزه HR و یا مارکتینگ افراد برجسته ای به عنوان مدریتور جلسه بخش های مرتبط حضور نداشتند و افراد برجسته دیگری که در این حوزه ها قرار بر حضور داشتند مانند دکتر بابک علوی بزرگوار، در نهایت متاسفانه در همایش حضور نداشتند.
فکر میکنم انتظار این هست که فرصت های دیجیتال می بایست در ابعاد گوناگون سازمانی فعال باشند ولی با توجه به بررسی تخصص های هسته مرکزی رویداد که عبارتند از فرهاد نیلی(اقتصاد دان)، محمدفاضلی(جامعه شناس)، مجید نیلی احمدابادی(هییت علمی الکترونیک و تکنولوژیست)، فرشاد فاطمی(اقتصاددان) در میابیم که جای خالی تخصص های دیگر خودنمایی می کند.
۲-تاکید بر نگاه دیجیتال از سوی سازمان و ها شرکت ها و مغفول ماندن دیجیتالی شدن از دید مصرف کنندگان و بررسی مفاهیمی مانند مصرف دیجیتال و چگونگی مواجه مصرف کنندگان به پدیده دیجیتالی شدن، به عبارتی نگاه از زاویه دید مارکتینگ صرف و عدم نگاه رفتار مصرف کننده به حوزه دیجیتالی شدن
۳ – نقش سازمان های بزرگ متوسط و کوچک در اقتصاد دیجیتال به تفکیک و شرایط حاکم بر هر نوع از این کسب و کارها و پیش فرض های حاکم بر انها
۴ – عدم توجه به دیجیتالی شدن در اقتصادهای نوظهور مانند ما و تفاوت های بستر و زمینه و دیگر ابعاد اقتصادهای دیجیتال در بسترهای گوناگون
۵- عدم پرداختن به موضاعات زیر
الف- دیجیتالی شدن برای چه شرکت هایی مناسب است؟یا به عبارتی برای دیجیتالی شدن باید چه شرکتی داشته باشیم یا بسازیم؟
ب- نقش واحدهای مختلف سازمانی در یک کسب و کار دیجیتال، چه خواهد بود؟
۶- تمرکز ویژه بر صنایع خدماتی مانند بانک و بیمه و جای خالی صنایع تولیدی مختلف.
۷- عدم نگاه جامعه شناختی عمیق، متاسفانه نظری که از سوی جامعه شناس فعال در هییت اجرایی -اقای دکتر فاضلی- مطرح شد این بود که ما در سال های گذشته از پیچ هایی رد شده ایم و ما نتوانسته ایم از این پیچ ها رد شویم، لذا با درک این پیچ مواطب این پدیده باشیم و چگونگی مواجه با ان رو بیاموزیم، این عقیده بسیار مهم و کلیدی ولی ناکافی برای بررسی جامعه شناختی پدیده مهم دیجیتالی شدن است. و جای خالی پرداختن به مفاهیمی مانند….. ار حیث جامعه شناختی نمود داشت.
۸- برخی افراد، هر چند معدود به واسطه اینکه نام شرکت ها جز اسپانسرها بودند و هدف قراردادن نام شرکت های مذبور در لیست اسپانسرهای همایش بود به عنوان سخنران دعوت شده بودند و حرف چندانی برای ارایه نداشتند.
۹-پرداخت به موصوعات مرتبط با اقتصاد دیجیتال مانند sharing و sharing economy در اینده دیجیتال
۱۰- تعیین جایگاه تولیدکننده دانش در حوزه دیجیتال و نه فقط مصرف کننده ان بوسیله جریان سازی در میان دانشگاهیان همراه در خصوص جهت دهی به پایان نامه های ارشد و دکترا در خصوص دیجیتالی شدن در رشته های مختلف با تاکید بر حل مسائل کشور و ارایه راه حل های عملیاتی و انعکاس انها در مقالات ارسالی به رویداد
۱۱- ارتباط دادن صنایع با دانشگاهیان بواسطه ارتباط خوب با هر دو طرف به منظور پیاده سازی خروجی های تئوریک دانشگاه در صنعت و اصلاح و بهبود انها در عملیات
در نهایت مجددا از برگزارکنندگان و افراد فعال در برگزاری این رویداد تشکر و قدردانی میکنم.