تصلا-لوازم آشپزخانه بیش از سایر لوازم خانگی کثیف میشوند و به نظافت بیشتری نیاز دارند. به همین دلیل درست تمیز کردن آنها اهمیت زیادی دارد. در ضمن درصورتیکه آنها را با روش مناسبی تمیز کنید. عمر آنها افزایش مییابد. معمولاً برای تمیز کردن لوازم خانگی کوچک آشپزخانه از محلول آب و صابون و برای خشککردن آنها از یک تکه پارچه نرم یا دستمال کاغذی استفاده میشود. جوششیرین نیز یک تمیزکننده طبیعی چندمنظوره بسیار مناسب محسوب میشود و میتواند کثیفیهای زیادی را از بین ببرد. در ادامه شما را با نحوه تمیز کردن صحیح ۱۱ لوازم آشپزخانه کوچک متداول آشنا میکنیم.
آنچه در این مطلب خواهید خواند:
- نکات لازم در رابطه با تمیز کردن لوازم کوچک آشپزخانه
- نحوه صحیح تمیز کردن لوازم کوچک آشپزخانه
نکات لازم در رابطه با تمیز کردن لوازم کوچک آشپزخانه
در هنگام تمیز کردن لوازم کوچک آشپزخانه همیشه به دستورالعملهای شرکت سازنده توجه کنید و آنها را دقیقاً به همان شکلی که توضیح داده، تمیز کنید. سایر نکات کلی در مورد تمیز کردن وسایل برقی آشپزخانه به شرح زیر است:
- قبل از تمیز کردن وسایل برقی آنها را حتماً از برق درآورید
- اگر تازه خاموش شدهاند، اجازه دهید کمی سرد شوند
- به هیچ عنوان وسایل برقی را کاملا خیس نکنید
- پس از تمیز کردن وسایل برقی اجازه دهید کاملاً خشک شوند و سپس آنها را به برق بزنید
- چنانچه قطعات جداشدنی وسیلهای را در حین تمیز کردن باز کردهاید، حتماً پس از نصب مطمئن شوید که درست و محکم در جای خود قرار گرفته اند.
نحوه صحیح تمیز کردن لوازم کوچک آشپزخانه
نحوه صحیح تمیز کردن متداولترین لوازم کوچک آشپزخانه به شرح زیر است:
مخلوطکن
برای تمیز کردن مخلوطکن تنها کافی است قطعات آن را از یکدیگر جدا کنید و آنها را بشویید. توصیه میکنیم مخلوطکنهایی را خریداری کنید که قطعات مختلف آن که با مواد غذایی تماس دارند، قابل شستشو در ماشین ظرفشویی باشند. همچنین توصیه میکنیم قطعات حساس مانند واشرها را بهآرامی با دست و کمی محلول آب و صابون بشویید. پس از تمیز کردن قطعات تنها کافی است آنها را خشک کنید و دوباره سر جای خود ببندید.
قهوهساز
اگر معمولاً از قهوه ساز استفاده میکنید؛ اما آن را تمیز نمیکنید؛ میتوانید با روشی که در ادامه بیان خواهیم کرد آن را بهراحتی تمیز کنید. برای تمیز کردن این وسیله هم تنها کافی است قطعات جداشدنی آن را باز کنید و آنها را با اسفنج و محلول آب و یک قطره صابون مایع تمیز کنید. بهتر است کف دستگاه را نیز با یک دستمال مرطوب پاک و سپس آن را خشک کنید. سپس پس از خشک شدن قطعات دوباره آنها را سر جای خود قرار دهید. همچنین برای اینکه دستگاه خوب تمیز شود آن را با محلول آب و سرکه با نسبت مساوی پر کنید تا خوب جرم آن گرفته شود
آسیابکن
برای تمیز کردن آسیاب کن نیازی به آب ندارید و تنها کافی است داخل آن را با یک تکه پارچه نرم یا دستمال کاغذی دستمال بکشید و سپس مقداری جوششیرین در آن بریزید و آن را روشن کنید تا بوی بد آن گرفته شود.
غذا ساز
برای تمیز کردن غذا ساز تیز تنها کافی است قطعاتی را با غذا در تماس هستند، از یکدیگر جدا و یا دست با آب و صابون یا با ماشین ظرفشویی بشویید. اگر قطعات را با دست بشویید، مواظب تیغه دستگاه باشید. همچنین توصیه میکنیم کف دستگاه را با دستمال مرطوبشده با آب گرم و صابون دستمال بکشید و آن را تمیز کنید. پس از خشک شدن قطعات آنها را دوباره سر هم و از دستگاه استفاده کنید
همزن
سعی کنید پس از هر بار استفاده از همزن، آن را دستمال بکشید و در فواصل مختلف این کار را انجام دهید. برای شستن تیغهها ابتدا آنها را به سمت بالا قرار دهید و با دست بشویید و تنها در صورتی برای شستن آنها از ماشین ظرفشویی استفاده کنید که از جنس فولاد ضدزنگ باشند. ظرفشوییهای خودکار باعث تغییر رنگ تیغههای آلومینیومی میشوند. کف دستگاه را نیز مانند کف قهوه ساز و غذا ساز با دستمال مرطوب شده با آب و صابون تمیز و خشنک کنید. اگر روزنههای دستگاه گرفته آنها را با خلالدندان تمیز کنید.
توستر
توصیه میکنیم در هنگام خرید توستر دستگاهی را انتخاب کنید که سینی مخصوص جمعآوری خردهنان داشته باشد تا برای تمیز کردن آن سینی را بهراحتی از زیر دستگاه بکشید و آن را خالی کنید. چنانچه توستر شما این سینی را ندارد، تنها کافی است توستر را بالای سطل آشغال ببرید و آن را کمی وارونه کنید تا خردهنانهای داخل آن خارج شوند. پس از تمیز کردن سینی مخصوص جمعآوری نان، آن را با آب، اسفنج و صابون بشویید و آبکشی کنید و پس از خشککردن در جای خود قرار دهید و قسمت بیرونی دستگاه را نیز با دستمال مرطوبشده با آب گرم و صابون کمی دستمال بکشید و قبل از مصرف اجازه دهید بدنه کاملاً خشک شود.
ساندویچساز
برای تمیز کردن ساندویچ ساز ابتدا با دستمال موادی مثل کره، روغن و خردهنان را با دستمال پاک کنید. سپس قسمت داخلی آن را با محلول آب و صابون ظرفشویی بشویید و آن را با دستمال تمیز کنید تا محلول آب و صابون پاک شود. پس از تمیز کردن دستگاه درب آن را باز بگذارید تا خشک شود.
زودپز
کاسه زودپز را در محلول آب گرم و صابون کاملا فرو ببرید تا کثیفیهای آن شل شوند. سپس با اسکاجی نرم کمی روی بدنه آن بکشید و سپس ظرف را آبکش کنید. برای اینکه تمام قسمتهای زودپز کاملاً تمیز شود، درب و سایر قسمتهای را که بهراحتی جدا میشوند جدا و بهآرامی با دست یا اسفنج یا مسواک نرم با محلول آب و صابون بشویید. واشر زودپز نیز نیاز به شستوشو دارد و کف آن نیز باید با دستمال تمیز و محلول آب و صابون شسته و خشک شود. در آخر هم مثل تمام وسایل دیگری که در مورد آنها صحبت کردیم باید قطعات را خشک و در سر جای خود قرار دهید.
سرخکن بدون روغن
برای تمیز کردن این وسیله خانگی نیز باید از همان روشهای تمیز کردن زودپز استفاده کنید و گرفتگیهای شبکه سرخکن را نیز با خلالدندان برطرف کنید.
ماهیتابههای صاف
برای پاک کردن این وسایل کافی است ابتدا سطح آنها را با کاردکهای لاستیکی کمی بسابید، سپس آنها را مانند سایر لوازم دیگر با محلول آب گرم و صابون بشویید. در ضمن از ساییدن ماهیتابههای نچسب با ابزارهای فلزی یا شستن آنها با مواد شوینده قوی خودداری کنید؛ زیرا سطوح این ماهیچهها حساس هستند و لایه پوششی روی آنها در صورت تماس با ابزار زبر و تیز و مواد شوینده قوی از بین میرود.
آرامپز
آرامپز را نیز میتوانید درست مانند زودپز و سرخکن با همان روشی که توضیح دادیم، تمیز کنید.
اون توستر
برای تمیز کردن این وسیله کوچک آشپزخانه نیز باید تمام قطعات آن را مثل سینی و قفسهها را جدا و هر یک از آنها را بهصورت جداگانه با محلول آب و صابون و یک تکه اسفنج تمیز کنید. اگر احساس میکنید تکه غذایی در یکی از قطعات گیر کرده است، آن را در محلول آب صابون فرو ببرید و آن را تا زمانی که راحت آبکشی شود، در این محلول نگه دارید. در هنگام آبکشی کردن لکههای غذا را با یک دستمال آغشته با آب و صابون بهراحتی پاک کنید.
جمعبندی
معمولاً برای تمیز کردن لوازم خانگی کوچک آشپزخانه از محلول آب و صابون و برای خشککردن آنها از یک تکه پارچه نرم یا دستمال کاغذی استفاده میشود. جوششیرین نیز یک تمیزکننده طبیعی چندمنظوره بسیار مناسب محسوب میشود و میتواند کثیفیهای زیادی را از بین ببرد.